Skocz do treści

Sprzedaż

SPRZEDAŻ ZBOŻA

Prowadzimy sprzedaż zbóż w ilościach hurtowych tj. całosamochodowych ok. 25 ton z dostawą na miejsce wskazane przez klienta.

Pszenica to znana od tysięcy lat roślina, która zajmuje trzecie miejsce w produkcji zbóż na całym świecie. Dłużej od pszenicy uprawiany jest tylko jęczmień, a częściej kukurydza i ryż. Dzisiejsza pszenica jest jednak genetyczną krzyżówką, mającą dawać bogate plony
i umożliwiać walkę z głodem. Pszenica zawiera szkodliwe i uzależniające składniki,
w tym przekształcony gluten.
Jęczmień należy do najstarszych
i najważniejszych zbóż na świecie.
Pełne ziarna
 znajdują zastosowanie jako podstawowe surowce do produkcji piwa i kasz. Krótki okres wegetacji rośliny, wynoszący 90 dni, umożliwia uprawianie jej
na terenach o chłodniejszym klimacie,
a specjalnie wyhodowana odmiana o okresie wegetacji wynoszącym 55 dni, także
na obszarach dalekiej północy.
Ziarna kukurydzy nie zawierają glutenu, natomiast są bogatym źródłem selenu, potasu, witaminy A i błonnika.
Ziarna kukurydzy w formie naparu mogą być stosowane w leczeniu problemów z układem moczowym, wysokiego ciśnienia, obrzęków, kamieni w nerkach lub pęcherzyka żółciowego.
Pszenżyto jest najmłodszym zbożem na świecie. Jednak od czasu powstania tej mieszanki, rynek rolny bardzo docenił jej walory.
Tereny upraw pszenżyta wciąż się rozrastają. Między innymi dlatego, że badacze dostrzegają dla niego nowe zastosowania.
Owies należy do stosunkowo młodych roślin uprawnych. Spożycie produktów zawierających owies jest w Polsce przeciętnie kilkakrotnie niższe niż w innych krajach. 
Zdrowe odżywianie
 w dobie chorób cywilizacyjnych nabrało tam szczególnego znaczenia.

SPRZEDAŻ ROŚLIN OLEISTYCH

Prowadzimy sprzedaż roślin oleistych i strączkowych w ilościach hurtowych tj. całosamochodowych ok. 25 ton z dostawą na miejsce wskazane przez klienta.

Ponadto swoją ofertę kierujemy również dla producentów olejów naturalnych.

 
Nadmieniamy iż surowce są najwyższej jakości , pozbawione zanieczyszczeń
Nasiona lnu, nazywane siemieniem lnianym, posiadają wiele wartości odżywczych. Choć należą do produktów roślinnych zawierają duże ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-3 (zawartość tych kwasów w nasionach lnu jest podobna
do ich zawartości w rybach).

Złote siemię lniane to roślina o bardzo szerokim zastosowaniu. Wykorzystywana jest bowiem zarówno w przemyśle piekarniczym, jak i w medycynie, zielarstwie czy lecznictwie. Właściwości złotego siemienia lnianego znane są od wielu lat.

Rośliny wykorzystywane są jako surowiec
do pozyskiwania włókien. Mają też szerokie działanie farmakologiczne. W przemyśle spożywczym wykorzystywany jest olej konopny. Owoce bywają stosowane jako karma dla ptaków. Nasiona są źródłem pełnowartościowych białek.
Roślina oleista, jedna z najważniejszych roślin w tej grupie roślin uprawnych. Z nasion uzyskuje się olej jadalny (olej rzepakowy),
z niego wytwarza się również margarynę i inne tłuszcze kuchenne. W przemyśle olej rzepakowy jest wykorzystywany także
do produkcji pokostu.

Po pestki dyni warto sięgać jak najczęściej, gdyż to jedne z najzdrowszych nasion, które dała nam natura. Pestki dyni nie tylko obfitują bowiem w składniki odżywcze, lecz mają również cenne właściwości zdrowotne. 

Oleje produkowane z nasion słonecznika, uważa się za najbardziej wartościowe
ze względu na właściwości lecznicze, szczególnie te tłoczone na zimno.
Oleje posiadają kwas linolowy, sterole, witaminę E, bogate są także w alfa – tokoferol pozytywnie wpływający na układ oddechowy; działa przeciwzapalnie i zwiększa wydolność płuc.

Owoce pozbawione łupin zawierają nieco ponad 50% oleju kartamusowego używanego do celów spożywczych oraz do wyrobu mydeł, pokostu i laku.

SPRZEDAŻ ORZECHA

Prowadzimy sprzedaż orzechów włoskich łuskanych oraz całych. Jako roślina użytkowa. Orzechy nadają się do bezpośredniego spożycia, są też stosowane do produkcji oleju orzechowego. 

Orzech włoski jest uprawiany przede wszystkim ze względu na jadalne nasiona, które spożywa się bezpośrednio, bądź wykorzystuje
w przemyśle cukierniczym. Warto wiedzieć, że są one cennym źródłem witamin ( głownie E oraz witamin z grupy B), kwasu foliowego, nienasyconych kwasów tłuszczowych : omega-6 (kwas linolowy )
i omega-3 (α-linolenowy) oraz składników mineralnych, takich jak potas, fosfor, magnez, cynk, mangan i jod.

Orzech włoski występuje w stanie dzikim na Bałkanach, w Europie południowo-wschodniej, w Azji i Himalajach, oraz na terenie północnej Birmy i w Chinach. W Polsce występuje wyłącznie jako roślina uprawna. Zbiór pod koniec września i w październiku.

SPRZEDAŻ FASOLI

Jaś Tyczny to królowa polskiej fasoli.
Jej charakterystyczna cecha to słodki smak oraz maślana konsystencja. Podobnie jak pozostałe gatunki fasoli, charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, ale także pełnowartościowego białka, którego ilość
jest wyższa niż w mięsie, co powoduje dużą popularność w kuchni wegetariańskiej.

Charakterystyczna cecha to słodki smak oraz maślana konsystencja. Podobnie jak pozostałe gatunki fasoli, charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika, ale także pełnowartościowego białka, którego ilość
jest wyższa niż w mięsie, co powoduje dużą popularność w kuchni wegetariańskiej.

Odmiana cechująca się wysoką zawartością substancji odżywczych takich jak fosfor, wapń i potas. Piękny Jaś Karłowy jest idealnym substytutem mięsa w diecie wegetariańskiej, ma bardzo dużą zawartość łatwo przyswajalnego, pełnowartościowego białka, które jest niezbędnym budulcem ludzkiego ciała. 

Obok malinki i orła, lub orzełka, to jedna z popularnych odmian kolorowej fasoli. Jej znakiem szczególnym jest intensywnie bordowy kolor i nerkowaty kształt. To nieodłączny składnik kuchni meksykańskiej. Współtworzy niemal każde danie – w tym znane na całym świecie, choć nie do końca pochodzące z Meksyku, chilli con carne. 

Kolorowa, różowa malinka jest jedną
z najpopularniejszych fasoli na świecie. Doceniana za smak oraz wygląd, ale także
za skład, w którym niezmiernie dużo błonnika, lecytyny, białek, węglowodanów
oraz rozmaitych minerałów.
To roślina jedyna w swoim rodzaju, z bardzo bogatą historią i nietuzinkowym wyglądem. Jest jednym z ulubionych składników zwolenników staropolskiej, patriotycznej kuchni. Widnieje na liście produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa
i Rozwoju Wsi.

CHCESZ SPRZEDAĆ

Pszenicę,  jęczmień, kukurydzę, rzepak, soje oraz wiele innych płodów rolnych? Chciałbyś otrzymać najlepszą cenę przy zakupie za zebrane ziarno?
Napisz do nas, a postaramy się zaoferować Ci najlepszą cenę za surowiec.

Ponadto możemy podstawić  samochód pod w/w ziarno. Określ dokładnie ilość towaru jaką chcesz kupić, podaj kod pocztowy i dane kontaktowe (tel. kontaktowy oraz e-mail), a postaramy się z Tobą jak najszybciej skontaktować z ofertą.

Możesz również za pomocą tego formularza skontaktować się w każdej innej sprawie, zapytać, podpowiedzieć czy nawiązać współpracę.

SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI

pl_PLPolish

Pszenica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.